dinsdag 30 december 2014

Veerbootramp Norman Atlantic

Italiaanse en Griekse helikopters hebben 427 mensen geëvacueerd van de onder Italiaanse vlag varende Norman Atlantis, een veerboot die in brand vloog voor de kust van Griekenland in de vroege uren van zondag 28 december 2014. Bij de ramp zijn 10 personen omgekomen. Het aantal vermisten moet nog worden bepaald, zegt het Italiaanse Ministerie van Verkeer in een verklaring. 

Tijdens een persconferentie zei de minister van Infrastructuur en Vervoer Maurizio Lupi dat er 427 mensen zijn gered, waaronder 56 bemanningsleden (22 Italianen en 34 Grieken), 234 Grieken, 54 Turken, 22 Albanezen, 22 Italianen, 18 Duitsers en 10 Zwitsers, gevolgd door andere passagiers van verschillende nationaliteiten, hoewel er op dat moment nog enige onzekerheid was over het precieze aantal mensen aan boord. Italiaanse en Albanese autoriteiten werken samen om te beslissen naar welke haven de uitgebrande Norman Atlantic moet worden gesleept.

Italiaanse en Griekse autoriteiten begonnen de reddingsoperaties op zee op zondag, maar de eerste inspanningen werden gehinderd door het slechte weer, die het onmogelijk maakte voor schepen om de veerboot te benaderen. De Italiaanse en Griekse helikopterbemanningen zijn zondagmiddag begonnen met de evacuatie van de passagiers en bemanning. De Norman Atlantic is eigendom van het Italiaanse bedrijf Visemar di Navigazione SRL Op het moment van het ongeval was het schip op de route Patras - Igoumenitsa - Ancona, en voer het 35 mijl ten noorden van Corfu in internationale wateren.

Wanhopige passagiers worden door helikopters gered vanaf de brandende ferry















DailyMail Online 30-12-2014: Two Albanian sailors killed while towing the smoldering wreck of stricken Greekferry
NOS 01-01-2015: Nog steeds bijna 100 vermisten na ramp met veerboot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten