dinsdag 21 mei 2013

Wild west op zee?



Katwijkers over "Vissen op bestelling"


Katwijkers vinden het niet eerlijk dat het vissen met grote vissersschepen na een incident aan banden wordt gelegd. 'Je kan toch niet zeggen dat een boot van zoveel miljoen euro de deur uit moet!'.

Zie de volledige Zembla documentaire: Wild west op zee
Wie controleert eigenlijk de grote varende visfabrieken? Zembla onderzoekt of de wetten en regels die gelden op onze wereldzeeën het visbestand wel voldoende beschermen. Zie ook: Parlevliet & Van der Plas vist op bestelling en de reactie van Parlevliet & Van der Plas op de uitzending van Zembla: Reactie van Parlevliet & Van der Plas
Katwijk Vandaag - 8 november 2013 - Trawler van P&P niet vervolgd in Duitsland

1 opmerking:

  1. Interessant om commentaar te horen van mensen die niet echt een brede blik op de wereld hebben laat staan een idee hoe een visserijbedrijf economisch gezond geexploiteerd zou moeten worden. Nog erger is dat wat een ngo roept vrijwel klakkeloos wordt aangenomen alsof het de waarheid is. De praktijk laat namelijk een ander beeld zien. De Nederlandse pers weet bovendien niet dat de pelagische visbestanden er uitmuntend voor staan. Welke journalist is op de hoogte van de situatie m.b.t. de commerciele visbestanden in de Noordzee en Noord-Oost Atlantische Oceaan? Welke redactie weet uberhaupt iets over de hoeveelheid die onttrokken wordt aan de visbestanden? De ngo´s beheersen het debat en de pers loopt er achter aan, net als EU-parlementariers die nog nooit in Afrika geweest zijn, maar wel invloed uitoefenen op besluitvormingsprocedures die desastreus zijn voor de hongerende bevolking in Derde Wereldlanden. Wie durft dat echte verhaal naar buiten te brengen?

    BeantwoordenVerwijderen