zondag 13 december 2015

Nieuwe Amerikaanse stealth destroyer USS Zumwalt

De grootste destroyer die ooit is gebouwd voor de Amerikaanse marine is op open zee begonnen aan een serie tests. De USS Zumwalt is een hypermodern stealthschip dat minstens 4,4 miljard dollar kost. De torpedobootjager is 183 meter lang en heeft in tegenstelling tot conventionele schepen een terugwijkende boeg. De aparte vorm van het futuristische oorlogsschip moet het zo onzichtbaar mogelijk maken voor de radar. De scherpe hoeken moeten ervoor zorgen dat vijandelijke signalen afbuigen.

Scheepsbouwer Bath Iron Works (BIW) zal de mogelijkheden van het elektrisch aangedreven schip de komende week uitvoerig testen op de Atlantische Oceaan. BIW hoopt het schip volgend jaar over te dragen aan de Amerikaanse marine. Doordat een deel van de besturing is geautomatiseerd kan het schip het met de helft van de bemanning van een 'oude' destroyer af. Ook heeft het nieuwe radar- en sonarsystemen aan boord. Die zijn allemaal verborgen in het blokkendoosachtige dekhuis. Bron: NOS 08-12-2015.

Het Amerikaanse oorlogschip werd vernoemd naar de voormalige admiraal Elmo R. Zumwalt Jr. en is de grootste jager die ooit gebouwd werd voor de Amerikaanse Marine. Het gevaarte is 183 meter lang en weegt 15.000 ton. De bouw nam aanvang in februari 2009. Het schip zal deel uitmaken van een vloot van drie schepen samen met de ‘USS Michael Monsoor’ en de ‘USS Lyndon B. Johnson’.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten